La Plataforma de Torre Negra recorda a Núñez que aquest espai és no urbanitzable


  • Comparteix:

La Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra assegura que no es construirà en aquesta zona natural, tal com pretén el grup Núñez i Navarro, ja que es tracta d'un espai no urbanitzable. Segons l'entitat, el grup immobiliari vol omplir d''angoixa' la ciutadania per fer creure que 'la protecció de la zona està perduda'. El portaveu de l'associació, Kristian Herbolzeimer, també demana a la població que continuï la lluita per defensar Torre Negra.

El portaveu de l'associació lamenta que els 25 regidors hagin de donar el vistiplau 'per imperatiu judicial' a l'aprovació inicial del pla d'actuació urbanística (PAU) de Núñez i Navarro en el ple d'avui. Segons Herbolzeimer, els partits polítics no tenen cap possibilitat més davant de la decisió dels tribunals.

Escoltem el portaveu de la Plataforma en declaracions a Cugat.cat.

Kristian Herbolzeimer

Al cap i a la fi, amb aquesta aprovació inicial no s'acaba res. A Torre Negra, no s'hi construirà. Res està perdut.


Tot i que l'Ajuntament ha refermat el compromís amb la protecció de Torre Negra, Herbolzeimer assegura que el consistori hauria de fer 'alguna cosa més' per aconseguir la preservació. Segons el portaveu, el consistori es mereix només 'un aprovat justet' en aquesta assignatura.

Tot i considerar que la creació del Parc Natural de Collserola no és imprescindible per a preservar l'espai, Herbolzeimer també ha criticat el paper de la Generalitat en la protecció de la zona.

Kristian Herbolzeimer

La Generalitat, tant amb CiU com amb el tripartit, ha tingut una actitud passiva per protegir Collserola.


Herbolzeimer no creu que l'actual situació obligui la població a mobilitzar-se com fa 10 anys. Tot i això, el portaveu adverteix que no cal abaixar la guàrdia.

Kristian Herbolzeimer

No cal una altra manifestació com fa 10 anys. Sí que cal, però, una mobilització per manifestar la preocupació per la zona.


Tots els grups polítics municipals acceptaran per ordre del jutge la tramitació del PAU del grup Núñez i Navarro a Torre Negra al ple municipal d'aquest dimecres. D'aquesta manera, l'Ajuntament acatarà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'obliga a tramitar el PAU, que planteja la construcció de 2.800 habitatges. Tot i el sentit d'aquesta votació, tots els partits han refermat el compromís de protegir la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.