Un ecòleg assegura que situar a Sant Cugat l'estació central del TGV seria 'insostenible'


  • Comparteix:

L'ecòleg urbà Salvador Rueda descarta el traçat vallesà del TGV, amb una estació a Sant Cugat, perquè suposaria més despesa energètica i seria insostenible. Rueda, que treballa en un organisme de l'Ajuntament de Barcelona, aposta per l'opció de travessar Barcelona amb un túnel sota la Sagrada Família i lamenta que s'estigui aprofitant 'la por del Carmel' per treure 'rèdit electoral'.

En un article publicat aquest dijous al diari 'El Periódico', Salvador Rueda, que és director de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, però parla a títol personal, manifesta que el traçat vallesà amb una estació a Sant Cugat potenciaria una 'ciutat dispersa' i suposaria un augment del consum energètic. Per això, Rueda aposta per un traçat per Barcelona que, segons Rueda, afavoriria l'ús del transport públic a l'àrea metropolitana i, per tant, faria disminuir l'ús del cotxe.

Salvador Rueda

El nombre de recorreguts en transport privat disminuiria i l'eficiència del públic es multiplicaria per molt.


A causa de l'endarreriment de la concessió de les obres del túnel de la Sagrada Família, Rueda ha lamentat que es vulgui aprofitar la por de la gent per treure 'rèdit electoral'.

Salvador Rueda

Em semblaria molt penós que a l'hora de prendre decisions hi hagi conjuntures electorals aprofitant que hi ha gent que té por després del Carmel.


Per a l'ecòleg, no hi ha motius per rebutjar el túnel de la Sagrada Família perquè, segons afirma, n'hi ha centenars en moltes ciutats del món i no han presentat cap problema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.