Salvador Cot qüestiona l'existència de la 'crosta nacionalista' als mitjans de comunicació


  • Comparteix:

L'espai Terra Dolça ha acollit aquest dissabte un debat sobre la suposada 'crosta nacionalista' que hi ha als mitjans de comunicació públics catalans. El periodista Salvador Cot ha negat l'existència d'aquesta 'crosta' i ha assegurat que, si n'hi ha, és més espanyolista que no pas catalanista.

Les declaracions del diputat del PSC Joan Ferran sobre la 'crosta nacionalista' que, segons ell, cobreix TV3 i Catalunya Ràdio han trobat resposta aquest dissabte en forma de debat a l'espai Terra Dolça. Una quarantena de santcugatencs han discutit amb els periodistes Salvador Cot i Xavier Fornells sobre la ideologia i el llenguatge d'aquests mitjans.

L'opinió de Salvador Cot és que, si realment hi ha una 'crosta', aquesta és més d'espanyolisme que no pas de catalanisme.

Salvador Cot

A l'hora de la veritat el marc de referència que fa servir TV3 és l'espanyol. Quan diu 'govern central' vol dir 'govern de Madrid' i quan diu 'selecció nacional' es refereix a la selecció espanyola.


Segons Salvador Cot, l'actual estructura dels mitjans de la Corporació Catalana permet que la visió que donen de la realitat s'adeqüi al partit que governa la Generalitat, per la qual cosa no entén les crítiques que s'han fet des del PSC. Cot creu que això podria canviar si els mitjans es professionalitzessin més.

Salvador Cot

La única fórmula és despolititzar, despartiditzar, que és el que no sembla que es faci ara, caldria fer una televisió més professional.


Salvador Cot ha alertat sobre el perill que TV3 es converteixi cada vegada més en la televisió d'una comunitat autònoma, regional, i que s'allunyi del que molts voldrien que fos, és a dir, una televisió nacional.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.