Sant Cugat celebra els tradicionals Tres Tombs de Sant Antoni


Temes relacionats

La missa de Sant Antoni Abat aplega 150 persones al Monestir (17/gen/08)


  • Comparteix:

La cercavila dels Tres Tombs arriba aquest diumenge a Sant Cugat amb la tradicional benedicció dels animals. Enguany la colla dels Geganters de Sant Cugat seran els banderers encarregats de portar l'emblema de Sant Antoni Abat durant el seguici que s'iniciarà a les onze a l'avinguda del Pla del Vinyet. Els animals seran beneïts per mossèn Blai Blanquer al punt del migdia, darrera del Monestir.

La celebració de la festivitat de Sant Antoni ha començat aquest dijous amb la missa en honor del sant i conclou aquest diumenge amb el plat fort d'aquests actes: la rua que recorrerà els principals carrers de la ciutat amb multitud de carrosses i animals.

El president de la comissió de festes de Sant Antoni, Josep Masó, ha explicat les activitats d'aquest diumenge al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Josep Masó

El dia 20 al matí fem la rua i a la tarda hi haurà el ball a la Unió. Allà donarem els premis als carruatges i també farem un sorteig.


En aquesta edició els Geganters de Sant Cugat són els banderers de Sant Antoni. Després d'alguns anys de demanar-ho, la colla ha rebut amb molta alegria aquest honor.

Així ho ha dit el president de la colla gegantera, Pere Royo, que ha elogiat la tasca de la comissió de Sant Antoni per revifar la festa.

Pere Royo

És una festa que cada cop té més força i és gràcies a la tasca de la comissió.


La jornada d'aquest diumenge començarà amb l'esmorzar popular al parc Ramon Barnils, a les nou del matí. A les onze s'iniciarà la rua que recorrerà els principals carrers de la ciutat, amb aturada especial a l'avinguda de Francesc Macià per beneïr els animals. El seguici acabarà el seu recorregut a la plaça de Barcelona.

A la tarda, a partir de dos quarts de set, es farà a la Unió Santcugatenca el tradicional ball amb el repartiment de premis als millors carruatges.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.