Els donants de sang creixen un 9% en l'últim any


  • Comparteix:

Unes 2.500 persones han participat en les diferents campanyes de donació de sang que s'han fet a la ciutat durant el 2007, segons dades del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Aquesta xifra suposa un increment de prop del 9% respecte l'any anterior. El Banc de Sang fa una valoració positiva de les dades, però aspira a continuar la tendència a l'alça.

Segons el Banc de Sang i Teixits, l'augment viscut a Sant Cugat no és una constant arreu de Catalunya i, per tant, la nostra ciutat esdevé un referent per incrementar les xifres globals.

Escoltem la promotora del Banc de Sang i Teixits de Catalunya al Vallès Occidental, Carme Díaz, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Carme Díaz

Hem millorat a nivell global i no podem dir que a Catalunya sigui igual. Tot i això fem una valoració molt positiva perquè hem registrat un increment.


El Banc de Sang i Teixits ja està preparant les campanyes que arribaran a la ciutat al llarg d'aquest 2008, amb les quals es pretén incrementar la xifra de 8.000 unitats de sang de què actualment disposa l'entitat. Segons Carme Díaz, es mantindran les campanyes habituals, es repetirà la Marató de Donació i s'incentivarà la donació a les empreses.

Carme Díaz

Anem fent accions especials com la Marató que suposo que tornarem a repetir i a més totes les campanyes amb empreses.


Les campanyes de recaptació començaran el 8 de març i es faran cada dos mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.