Els clubs de golf de la ciutat no han pres mesures davant la sequera


  • Comparteix:

Els clubs de golf de Sant Cugat no han aplicat mesures extraordinàries d'estalvi d'aigua arran de la situació de sequera. Les dues instal·lacions de la nostra ciutat afirmen que la seva despesa no contribueix a l'escassetat de reserves pel consum humà, ja que utilitzen aigua reciclada o dels seus propis aqüífers.

Tant el Club de Golf Sant Cugat, de titularitat privada, com el club públic de Can Sant Joan han explicat a Cugat.cat que no utilitzen 'aigua de boca', és a dir, apta per al consum per regar els camps sinó que l'extreuen d'aqüífers propis o procedents de la reutilització.

El president del Club de Golf Can Sant Joan, Xavier Moreno, creu que és un tòpic que es necessiti molta aigua per mantenir un camp de golf.

Xavier Moreno

Que es necessiti molta aigiua per un camp de golf és un tòpic. Per regar un camp de blat se'n necessita vuit vegades més.


De la seva banda, el Club de Golf Sant Cugat utilitza aigua dels seus propis pous i fonts i assegura que fa temps que estudien amb l'Ajuntament fórmules per rebaixar-ne el consum. De tota manera, el capità de camp del Club de Golf Sant Cugat, Joan Monzó, ha explicat que actualment el camp no necessita molta aigua.

Joan Monzó

Actualment el camp no necessita aigua. Amb la rosada, n'hi ha prou per mantenir la gespa.


Plataformes com Ecologistes en Acció asseguren que un camp de golf de 18 forats requereix anualment l'equivalent al consum d'aigua de 8.000 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.