La vaga del professorat ha registrat un seguiment del 70% a Sant Cugat, segons el sindicat USTEC


Temes relacionats

El conseller d'Educació diu que la meitat del professorat s'ha desmarcat de la vaga (14/feb/08)

El seguiment majoritari de la vaga del professorat deixa buides la majoria d'aules (14/feb/08)


  • Comparteix:

La vaga convocada pels sindicats de l'ensenyament ha tingut un seguiment majoritari del professorat dels centres de Sant Cugat. Prop d'un 70% dels docents de les escoles de primària de la ciutat s'han sumat a la convocatòria, segons els sindicats. El seguiment als IES no ha estat tan elevat i només un 30% del professorat ha decidit no fer classe aquest dijous.

Segons les dades dels sindicats de l'ensenyament -USTEC-STEs, CCOO, ASPEC, UGT i CGT-, el seguiment de la vaga a tot el país ha estat d'un 90% a l'educació infantil i primària i als centres de formació de persones adultes, i d'un 70% a secundària. El departament d'Educació, per la seva banda, assegura que la xifra total de seguiment és molt inferior, d'un 53%.

El delegat d'USTEC al Vallès Occidental, Josep Barceló, fa balanç de les dades de participació i explica quines perspectives de negociació s'obren després de la vaga. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Barceló

El seguiment ha estat inferior a Sant Cugat que a Catalunya, però és positiu. Ara cal dialogar.


Barceló ha valorat molt positivament la resposta de les famílies i ha explicat que des de la USTEC tenen la sensació que la ciutadania ha comprès molt bé les seves demandes.

Josep Barceló

Considerem que hi ha molta comprensió. Estem molt contents perquè tenim la sensació que és un tema que entén la ciutadania en general.


Per la seva banda, la patronal vallesana Cecot creu que no és el moment de convocar vagues per la proposta de bases de la futura Llei d'Educació presentada pel govern català. Segons la Cecot, el document de bases va en la 'bona direcció' per afrontar un 'problema' que consideren 'crític'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.