La Plataforma per a la Defensa de Collserola rebutja el model de protecció del govern


Temes relacionats

L'alcalde rebutja les 'zones de transició' pactades entre Barcelona i la Generalitat a Collserola ( 4/feb/08)

Els partits, satisfets amb el compromís de Medi Ambient amb Torre Negra ( 1/feb/08)

L'equip de govern elogia Medi Ambient per confirmar que Torre Negra entrarà en els límits del Parc Natural de Collserola (31/gen/08)


  • Comparteix:

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola (PCDC) ha engegat una nova campanya per demanar una 'preservació real' d'aquest espai natural. Segons el col·lectiu, l'acord de protecció assolit entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona és insuficient perquè no desprograma sòls urbanitzables ni infraestructures pendents com el Vial de Cornisa i el Túnel d'Horta.

La plataforma, que integra entitats locals com el Grup Natura del Club Muntanyenc (CMSC), acusa el govern de la Generalitat de voler promoure més equipaments dins el parc gràcies a les 'zones de transició', espais que comunicarien amb les ciutats limítrofes. El col·lectiu considera que el pacte entre el departament de Medi Ambient i el consistori de Barcelona pot suposar un 'perillós precedent' perquè altres municipis demanin el mateix tracte a l'hora de disposar espais dins els límits del parc.

Manel Sánchez és el president de la Federació d'Associacions de Veïns (FAV), una de les entitats que integren la plataforma.

Manel Sánchez

El que crec és que els Ajuntaments s'haurien d'unir per no donar lloc a especulacions de promotors.


A través d'un comunicat, l'entitat assegura que amb aquesta operació les dues administracions volen reservar zones dins el futur Parc Natural per construir equipaments públics o privats, que necessitaran vials d'accés que poden malmetre l'espai. Per aquest motiu, els denunciants han manifestat la sev oposició a l'acord presentat el 30 de gener i han engegat una campanya de recollida de signatures que s'allargarà fins l'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.