Elogis al desaparegut pare Batllori en un homenatge a Roma


Temes relacionats

La figura del jesuïta Miquel Batllori serà homenatjada amb un acte a Roma ( 9/feb/08)


  • Comparteix:

L'erudit Miquel Batllori ha rebut un homenatge aquest dilluns a Roma per l'associació Catalans a Roma i l'Ethics&Media Fundation. Batllori va morir fa cinc anys a Sant Cugat després d'anys de residència a la ciutat. Batllori va ser catedràtic de la Pontificia Universitat Gregoriana i director de l'Institut Històric de la Companyia de Jesús.

L'homenatge ha tingut lloc aquest dilluns a Roma on Batllori havia viscut entre les dècades dels quaranta i vuitanta. Posteriorment va viure al Centre Borja, a Sant Cugat, on va morir fa cinc anys.

La taula rodona ha estat moderada pel cardenal Urbano Navarrete, que ha elogiat la figura de Batllori i l'ha descrit com una persona 'molt sensible als afectes humans i sobretot a l'amistat'. El president de la Generalitat, José Montilla, que no ha pogut assistir a l'acte, ha enviat a l'organització una carta on ha definit Batllori com 'un savi' i 'un home de cultura enciclopèdica'.

L'acte també ha comptat amb la presència del jesuïta Josep Maria Benítez, director de l'Archivum Storia Pontificiae, antic degà de la Facultat d'Història Eclesiàstica de la Universitat Pontifícia i president de l'associació Catalans a Roma, de la qual Batllori havia estat president honorari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.