Els sindicats de mestres reclamen a Educació un canal de diàleg amb el govern


  • Comparteix:

Els sindicats de mestres USTEC-STEs i CCOO valoren de forma positiva l'anunci del conseller d'Ensenyament, Ernest Maragall, de convocar la Comissió del Pacte Nacional per l'Ensenyament pel proper dilluns 3 de març per debatre les bases de la futura llei d'Educació. Tot i això, els representants dels docents reclamen a Maragall que obri un canal de comunicació entre els sindicats i el govern.

Els sindicats veuen amb bons ulls la posada en marxa de la Comissió de Seguiment del Pacte per l'Ensenyament. USTEC-STEs i CCOO han assegurat que d'aquesta manera es dóna resposta a una de les seves peticions a l'hora de plantejar el conflicte. Tot i fer una valoració positiva de la convocatòria, els representants dels treballadors reclamen al govern conèixer com afectarà la nova llei a les condicions laborals dels mestres.

Escoltem el delegat sindical de CCOO a la Junta de Personal de Barcelona, Marc Sangüesa. Són declaracions a Cugat.cat.

Marc Sangüesa

Ho valorem positivament però considerem que falta una segona part a aquest diàleg, com és la constitució d'un àmbit de diàleg polític-sindical.


El delegat de la USTEC al Vallès Occidental, Josep Barceló, ha explicat a Cugat.cat que si la reunió del 3 de març no avança favorablement no descarten fer més mobilitzacions.

Josep Barceló

Si el que veiem és una intenció d'allargar en el temps el debat, no descartem mobilitzacions tant de tipus laboral com social.


Recordem que el passat 14 de febrer tots els sindicats de l'ensenyament -USTEC-STEs, CCOO, ASPEC, UGT i CGT- van fer vaga com a mesura de protesta en contra de les bases presentades per la conselleria d'Ensenyament en la futura llei d'Educació. El 78% dels mestres de les escoles públiques de primària de Sant Cugat es van afegir a les protestes.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.