La jornada de donació de sang supera les previsions aconseguint 84 donacions


  • Comparteix:

Un total de 84 santcugatencs han donat sang aquest dissabte, el que ha permès recaptar més de 40 litres de sang. La solidaritat dels santcugatencs ha superat les previsions del Banc de Sang i Teixits, amb un augment de vint persones més que la darrera convocatòria. Per això, l'organització ha triat Sant Cugat com una de les ciutats on es realitzarà una jornada extraordinària de donació de sang per garantir les reserves per Setmana Santa.

La Creu Roja es mostra satisfeta amb la participació després d'una jornada en la que gairebé un centenar de persones s'han apropat a donar sang, tot i que només han pogut completar la donació 84 persones. Aquestes xifres es tradueixen en més de 40 litres de sang.

La bona resposta dels santcugatencs en les darreres convocatòries ha portat al Banc de Sang a realitzar una jornada extraordinària a Sant Cugat destinada a augmentar les reserves per combatre l'augment de demanda i la disminució de donacions per Setmana Santa. Les unitats mòbils de la Creu Roja se situaran en municipis de més de 50.000 habitants i amb un índex elevat de donants.

El delegat del banc de sang, Enric Martínez, explica els motius de la jornada extraordinària.

enric martínez

El banc de sang i teixits de Catalunya té un consum aproximat de mil bosses de sang diàries. Normalment treballem amb unes reserves d' entre 6 i 10 dies


La jornada extraordinària de donació de sang a Sant Cugat tindrà lloc la tarda del dimecres 19 de març a l'edifici de la Creu Roja.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.