L'optimisme en la futura protecció de Torre Negra centra el primer debat de l'ADENC


  • Comparteix:

La inclusió de Torre Negra dins del Parc de Collserola i la protecció davant una possible urbanització han centrat el primer debat del cicle dedicat a la protecció d'aquesta zona natural. La Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra i l'alcalde, Lluís Recoder, han estat els encarregats d'exposar els punts més detacats de la història i evolució de l'espai. Totes dues parts veuen amb optimisme el futur de Torre Negra.

L'any 1976 es va aprovar el Pla General Metropolità (PGM) on el sòl de Torre Negra es considerava urbanitzable no programat. Torre Negra és des de l'any 2003 espai no urbanitzable, quan la Generalitat va aprovar definitivament la requalificació dels terrenys.

L'Ajuntament ha obert un diàleg amb els propietaris privats per comprar els terrenys per convertir-los en parc públic i poder desenvolupar del tot el parc rural. Escoltem l'alcalde, Lluís Recoder.


Lluís Recoder

Amb el futur podrem arribar a un acord amb els propietaris. I Torre Negra podrà acollir un parc rural.


Des de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Torre Negra han posat sobre la taula els punts positius amb els que actualment compta l'espai natural. Entre aquests aspectes hi ha el consens polític i social amb el que s'està treballant, l'existència d'una comissió de seguiment de les actuacions que es duen a terme i les propostes com el tractament de la riera, el tancament de la Carpa Sàbat i el tractament de les aigües residuals.

El membre de la Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra, Lluís Llerena, explica el futur de l'espai.

Lluís Llerena

Veiem que té un futur bo tot i les sentències judicials que poden fer perillr la protecció.


D'altra banda Llerena ha parlat de l'ambigüitat que, segons la plataforma, existeix amb els terrenys del futur centre d'ESADE, la no regulació de les cases existents i futures, la manca de concreció per a la gestió agrícola i la manca d'un pla d'etapes al pla econòmic.

Des de l'ADENC, Toni Altaió, explica els motius de l'organització del cicle.

Toni Altaió

Enteniem que podia estar bé recuperar la història de la defensa de Torre Negra. I veure els diferents punts de vista al voltant de la protecció.


El proper debat tindrà lloc el dia 25 de març al Club Muntanyenc amb la participació del consorci del Parc de Collserola i diversos investigadors sota el títol 'Biodiversitat i connectivitat'. Finalment, la darrera sessió, prevista pel dia 1 d'abril, comptarà amb la participació de Minuària i el Parc Agrari de Sabadell.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.