Unescocat demana abandonar la cultura dels transvasaments per evitar una 'guerra de l'aigua'


Temes relacionats

Sant Cugat redueix un 10% el consum d'aigua en un any (23/mar/08)


  • Comparteix:

L'ecòleg de la UB Francesc Murria, membre d'Unescocat, alerta de la possibilitat d'una 'guerra de l'aigua' a Catalunya si es persisteix en la cultura dels transvasaments. Segons Murria, que ha ofert una xerrada a la Casa de Cultura aquest dissabte, cal una nova cultura de l'aigua que se centri en els usos d'aquest recurs i en la reutilització i l'estalvi.

Una quinzena de persones han assistit a la conferència, que coincidia amb el Dia Internacional de l'Aigua. En declaracions a Cugat.cat, l'ecòleg de la Universitat de Barcelona ha advertit que continuar amb la política dels transvasaments -com la proposta de la Generalitat de traslladar aigua del Segre a Barcelona en situacions d'emergència- pot provocar una guerra de l'aigua entre les diferents conques del territori.

Francesc Murria

Pot haver-hi una guerra de l'aigua per les visions transvasistes. Cal una nova cultura que valori l'aigua com un recurs limitat.


Segons Murria, és imprescindible un compromís ciutadà i institucional per estalviar aigua en un context en què les reserves hídriques catalanes es troben al 21% de la seva capacitat. Pel que fa a Sant Cugat, l'ecòleg assegura que es desaprofiten els aqüífers. Murria explica els motius d'aquest malbaratament.

Francesc Murria

Els sistemes fluvials es troben en un estat ecològic molt baix, algunes rieres estan contaminades. Això impedeix utilitzar els aqüífers.


La xerrada ha acabat amb la projecció del documental 'El somni de l'aigua', traduït al català per Unescocat. També s'ha fet una mostra de sistemes domèstics d'estalvi d'aigua a càrrec de les ferreteries del municipi. El públic ha pogut conèixer el funcionament dels airejadors per a les aixetes, els dosificadors de les cisternes i els mètodes de reg gota a gota.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.