Grups ecologistes demanen el manteniment de les connexions naturals de Torre Negra amb la resta del país


Temes relacionats

L'optimisme en la futura protecció de Torre Negra centra el primer debat de l'ADENC (11/mar/08)

Adenc enceta aquest dimarts un cicle de debat sobre Torre Negra i la seva protecció (10/mar/08)


  • Comparteix:

La connectivitat i els passos naturals són fonamentals per a la supervivència de les espècies que habiten la serra de Collserola. Aquesta és la principal conclusió de la segona sessió del cicle de debats sobre l'espai de Torre Negra i la seva protecció, que ha tingut lloc aquest dimarts al Club Muntanyenc. Segons els dos ponents de la conferència, Sean Cahil i Maties Serracant, qualsevol nova construcció que es faci al Parc de Collserola farà empitjorar la situació mediambiental de la zona.

El cicle de debats organitzats per l'Associació per a la Defensa i l'Estudi de la Natura (Adenc) va començar el passat dia 11 amb un acte amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, i de diversos membres de grups municipals relacionats amb la defensa de l'espai de Torre Negra.

Aquest dimarts ha estat el moment de parlar de la importància de la connectivitat dels espais naturals per protegir la biodiversitat del parc. Ho explica el membre d'Adenc, Maties Serracant.

Maties Serracant

Torre Negra és un dels espais que tenen problemes de connectivitat. Perquè un espai natural es pugui mantenir necessita estar connectat amb la resta de territori.


Segons el membre de l'Estació Biològica de Can Balasc, Sean Cahil, animals com la guineu, el senglar i el toixó podrien desaparèixer de la serra si no es protegeix la connexió d'aquest espai amb la resta d'ecosistemes del país.

Sean Cahil

Es tracta d'un espai envoltat i travessat per grans infraestructures, i cada cop els hàbitats estan més trinxats. Això fa que algunes espècies no tinguin prou territori per sobreviure.


El cicle de debats sobre la protecció de Torre Negra continuarà i acabarà el proper 1 d'abril amb una conferència a càrrec de membres del Parc Agrari de Sabadell i de l'empresa especialitzada en estudis de fauna Minuària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.