Les ludoteques demanen a la Generalitat una normativa 'realista' per als seus centres


Temes relacionats

L'autòpsia revela que el nadó de la ludoteca de Sant Cugat va morir per causes naturals ( 6/abr/06)

Mor un nadó santcugatenc de 4 mesos, víctima d'una parada cardiorespiratòria ( 6/abr/06)


  • Comparteix:

Les ludoteques de la ciutat demanen una normativa que reguli la seva activitat i que s'adapti a les demandes socials. Segons els seus responsables, és 'inviable' que els infants només puguin assistir als centres amb els seus pares i un nombre limitat d'hores perquè, asseguren, 'no és el que necessiten els pares'.

Els responsables de les ludoteques de Sant Cugat es mostren preocupats davant la situació que viu el sector després que a una ludoteca d'Horta-Guinardó morís un nadó de quatre mesos a causa d'una mort sobtada. Aquesta ludoteca també actuava com a llar d'infants aprofitant el buit legal existent.

Els centres santcugatencs han remarcat que estan complint una 'funció social important' perquè no hi ha prou places a les escoles bressol. Per això, les ludoteques no veuen viable que es limiti l'accés als menors de tres anys si no van acompanyats dels pares i que no puguin anar-hi tots els dies.

Marta Gallego és una de les responsables de Rialles.

Marta Gallego

Els pares que no treballen i els deixen una estona perquè es socialitzin són pocs i per tant l'opció que els pares es quedin a jugar amb ells no la veig realista.


Els responsables també han coincidit en demanar una normativa que reguli la seva activitat, limiti el número de places segons l'espai i controli que els seus treballadors tinguin la formació necessària. El Santiago és el responsable d'Els Elefants .

Santiago

Creiem que ens han de donar alguna possibilitat que et limitessin el número de nens i t'exigissin una sèrie de mesures.


En l'actualitat, hi ha set ludoteques a la nostra ciutat. La Generalitat prepara des de fa mesos un decret que té previst aprovar aquest estiu i que ha de posar fi a aquesta situació. El decret establirà els requisits que han de complir les ludoteques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.