El seminari sobre cooperació de l'ODG aposta per afrontar les causes dels problemes del Sud


Temes relacionats

La cooperació internacional a debat a la Casa de Cultura (12/abr/08)


  • Comparteix:

Treballar les causes, en comptes de les conseqüències. Aquesta és la principal conclusió a la que han arribat els participants d'un seminari sobre cooperació internacional organitzat per l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG),celebrat aquest dissabte a Sant Cugat.

Més d'un centenar de persones, molts d'ells membres d'ONG i estudiants universitaris, han debatut aquest dissabte sobre el paper de la cooperació internacional. Sota el títol de 'Cooperació internacional, transformadora o edulcorant?', els assistents han analitzat la situació actual de la cooperació i han encarat els possibles reptes de futur.

El membre de l'Observatori del Deute en la Globalització, David Giscard, explica les conclusions de la jornada de debat.

David Giscard

Cal treballar per les causes i no per les conseqüències. Deixar de fer polítiques assistencialistes.


Un dels coordinadors de la jornada, Josep Lobera, explica el sentit d'aquesta trobada que es celebra a Sant Cugat per cinquè any consecutiu.

Josep Lobera

Es tracta d'analitzar si tota la cooperació és vàlida. En quins aspectes aquesta cooperació respon a lògiques de transformació del Sud.


L'acte, que s'allargat durant tot el dissabte, ha comptat amb la presència de la regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, qui ha explicat que en el cas de Sant Cugat es treballa en xarxa i es destina 1% del pressupost a propostes de cooperació.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.