Sant Cugat insisteix a convertir el General de Catalunya en l'hospital públic de referència de la zona


Temes relacionats

L'hospital de referència es començarà a construir al 2009 ( 2/oct/07)

Recoder critica la Generalitat per no convidar els alcaldes de Sant Cugat i Castellbisbal a la visita de Geli al futur hospital (23/oct/06)

L'hospital de referència tindrà 190 llits i comptarà amb serveis de diàlisi (23/oct/06)

L'alcalde de Castellbisbal creu que l'espai escollit per fer l'hospital no és el més ben comunicat ( 5/abr/06)

Salut confirma que l'hospital de referència es construirà a Rubí ( 3/abr/06)

Geli anuncia que l'Hospital Rubí-Sant Cugat serà una realitat el 2010, però no diu on s'ubicarà (17/mar/06)


  • Comparteix:

L'Ajuntament proposa al govern de la Generalitat convertir el General de Catalunya en l'hospital públic de referència de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. Aquesta opció seria una alternativa als terrenys de Rubí on s'ha projectat la construcció d'aquest equipament. L'equip de govern presentarà avui aquesta possibilitat a la consellera de Salut, Marina Geli.

El futur hospital de referència s'hauria d'ubicar a uns terrenys a Rubí i s'hauria de començar a construir l'any vinent. Segons l'equip de govern, per ara només s'ha aprovat el pressupost per construir l'equipament. Per aquest motiu, Sant Cugat aprofitarà la reunió d'aquest dimecres amb Geli per presentar l'alternativa de convertir part de l'Hospital General en un servei de sanitat públic.

Carmela Fortuny és tinenta d'alcalde de Serveis Socials. Són declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Carmela Fortuny

No llecem la tovallola: no entenem com no es pot aprofitar una infraestructura com l'Hospital General. Per què n'hem de fer un de nou?


L'alcalde, Lluís Recoder, sempre ha criticat la ubicació escollida pel departament de Salut. Segons l'alcalde, és complicat arribar al lloc on es vol construir aquest equip per la manca de transport públic. En el moment d'anunciar-se aquest emplaçament, Recoder va atribuir la decisió a criteris polítics de la Generalitat.

Segons les darreres dades de la Generalitat, el futur centre sanitari tindrà 145 llits per a malalts aguts i 45 de mitjana estada, i vuit quiròfans, tres dels quals s'utilitzaran per a cirurgia menor. També hi haurà 36 consultes, 39 box d'urgències i serveis de diàlisi i rehabilitació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.