La Taula de Malalties Neurològiques i Degeneratives reclama més voluntariat i millor transport


  • Comparteix:

La Taula de Persones amb Malalties Neurològiques i Degeneratives fa una crida a la ciutadania perquè s'impliquin en el voluntariat. La taula també insta l'Ajuntament a dedicar més recursos per al transport adaptat de malalts.

Segons l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFAV), l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia i l'Associació Catalana per al Pàrkinson, és molt necessari comptar amb voluntaris per portar a terme les seves activitats. Les entitats remarquen que l'única resposta que tenen és per part d'afectats o de familiars de malalts.

Escoltem Anna Lis, representant dels malats de fibromiàlgia, i Isabel Martínez, presidenta de l'AFAV, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Anna Lis / Isabel Martínez

No en tenim, de voluntariat. Aquest és un dels grans problemes. / Totes les entitats fem crides a la ciutadania però la resposta és mol minsa o nul·la.


Les entitats també demanen a l'Ajuntament que aboqui més recursos i més suport al transport adaptat per a les persones malaltes.

El president de l'Associació Catalana per al Pàrkinson a Sant Cugat, Andreu Baldi, i la presidenta local d'AVAN, Laura Perea, han explicat quina és la situació actual.

Andreu Baldi / Laura Perea

El repte que tenim actualment és el transport per portar els malalts del seu domicili als centres. / L'any passat va ser el primer en què vam tenir el transport subvencionat per l'Ajuntament.


La Taula de Persones amb Malalties Neurològiques i Degeneratives està en funcionament des de fa quatre anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.