Més de la meitat dels santcugatencs diu identificar-se amb polítiques d'esquerres


Temes relacionats

El santcugatenc mitjà té 45 anys i viu al nucli urbà del municipi (22/abr/08)


  • Comparteix:

Quatre de cada deu santcugatencs se senten tan catalans com espanyols, segons l'Observatori Sociològic de l'Ajuntament. El perfil ideològic dels santcugatencs s'aproxima més a l'esquerra, ja que més de la meitat de la població del municipi assegura identificar-se més amb l'esquerra o amb el centre-esquerra que amb altres posicions.

Segons les últimes dades de l'Observatori Sociològic de l'Ajuntament, el posicionament dels santcugatencs en l'eix nacional és, majoritàriament, sentir-se tan català com espanyol, amb gairebé el 40% de la població. En contraposició, un 5% de la població assegura sentir-se només espanyol, mentre que el 17% se senten només catalans. Gairebé el 28% de la població se sent més català que espanyol.

Pel que fa a l'afinitat política, els santcugatencs prefereixen en un 52% l'esquerra o el centre-esquerra. L'opció de centre representa el 18% de la població. El 18% de santcugatencs diu no sentir-se identificat amb cap opció. Només el 9% sent més afinitat per l'extrema dreta, la dreta o el centre-dreta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.