Un membre d'Elkarri diu a Sant Cugat que la via del diàleg és l'única possible a Euskadi


  • Comparteix:

Jon Arrizabalaga amb el president del CASC, José Fernando Mota

Jon Arrizabalaga amb el president del CASC, José Fernando Mota

La sortida dialogada i pacífica és la única alternativa que ha d'admetre Euskadi. Així s'ha posat de manifest en la xerrada 'La Pau d'Elkarri: una aposta de no-violència i diàleg per a la pau al País Basc' que ha celebrat el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat.

El membre del Taller d'Elkarri a Barcelona, Jon Arrizabalaga, ha conduït aquesta conferència on s'ha fet un repàs a la situació actual que viu el País Basc. Segons Arrizabalaga, els problemes venen de lluny i necessiten de la col·laboració de totes les forces polítiques, inclosa Batasuna, per a la seva solució. Al seu parer, la sortida dialogada del conflicte passa per comprendre la pluralitat de la realitat política del País Basc i perquè les postures democràtiques superin a les poralitzades.

Jon Arrizabalaga

Importa recuperar la confiança entre els partits polítics i sortir de la situació de bloqueig polític i posibilitar el canvi a nivell social.


Arrizabalaga ha volgut deixar clar que tot i que la situació és dramàtica per a moltes persones, els mitjans de comunicació, sovint, només reflecteixen el conflicte. Segons Arrizabalaga, la societat basca va més enllà.

Jon Arrizabalaga

A nivell mediàtic només es veu el conflicte, però la societat civil va més enllà, hi ha un moviment associatiu molt fort que mereix que s'aconsegueixi la pau


Una vintena de persones han seguit aquesta conferència després de la qual s'ha obert un torn de debat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.