La biblioteca del Mil·lenari podria convertir-se en la biblioteca central de Sant Cugat


Temes relacionats

La biblioteca central de Mira-sol s'endarrereix un any i mig per unes obres als Túnels (12/nov/07)

La biblioteca de Mira-sol es vol convertir en un centre cultural de referència ( 2/mai/07)


  • Comparteix:

L'Ajuntament i la Diputació de Barcelona estudien convertir la biblioteca del Mil·lenari en l'equipament central de serveis bibliotecaris de Sant Cugat en comptes d'apostar per la futura biblioteca de Mira-sol. La iniciativa passaria per ampliar el recinte de la biblioteca del Mil·lenari fins arribar als 2.000 metres quadrats i la biblioteca de Mira-sol seria un equipament de proximitat de més de 1.000 metres quadrats.

La problemàtica d'accessos pels túnels de Vallvidrera i els canvis en els fluxos de població han portat al consistori i a la Diputació a replantejar-se el fet que Mira-sol hagi d'acollir la biblioteca central de Sant Cugat.

Després de diverses reunions, el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, i el cap de serveis de biblioteques de la Diputació, Jordi Permanyer, han coincidit a situar la biblioteca del Mil·lenari com la millor opció per acollir la seu central de serveis bibliotecaris.

Escoltem Escura.

Xavier Escura

Aconsellen convertir la biblioteca del Mil·lenari en la biblioteca central i la biblioteca de Mira-sol serà de proximitat.


Paral·lelament, la Diputació de Barcelona està treballant en una actualització del pla de biblioteques per aquest any. La darrera actualització del document va ser fa cinc anys.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Això és un exemple més del centralisme de l'ajuntament i de la poca cura que té pels barris perifèrics. Es va dir que la biblioteca central seria a Mira-sol i no crec que sigui gaire raonable canviar ara d'opinió. Seria més lògic no crear falses expectatives i haver reconegut des del principi que per les coses importants només compten els districtes centrals.

Perifèric. Enviat el 23/abr/08


És una vergonya, ja que no només s'ha endarrerit el projecte durant anys i s'han donat excuses de mal pagadors (unes supossades obres als túnels que no s'han fet) sino que l'Ajuntament segueix amb una política de centralització de serveis poc sostenible. Tot ha d'estar a Torreblanca: la Biblioteca, l'Escola de Música, el Casal de Joves, l'Auditori, ESADE i ara diuen que també farien l'IET. No hi ha res de valor ni cultural als districtes. I recordem que la Biblioteca a Mira-sol estaria a peu de FGC. El que sí faran serà el Centre Comercial...

Estafat el dia de Sant Jordi. Enviat el 23/abr/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.