Dos santcugatencs, intoxicats per ingerir sulfat de manganès


  • Comparteix:

Dos santcugatencs s'han intoxicat en ingerir sulfat de manganès pensant-se que era sulfat de magnesi. Un d'ells, de 66 anys, va ingressar dissabte a la clínica Tecnon, però es troba en bon estat. Quatre terrassencs més també han estat intoxicats, un dels quals ha mort a l'Hospital General de Catalunya. Ara s'investiga si la mort té relació directa amb la ingesta de la substància.

Els dos santcugatencs van assistir a una conferència al Centre de Yoga i Escola de Salut Menssana, on se'ls va recomanar seguir una dieta. Al cap de sis dies, la pauta alimentària recomanava ingerir sal d'Epson, que conté sulfat de magnesi.

Aquest producte es ven a la botiga Coliseum de Barcelona, que assegura que va rebre peticions de Terrassa i Sant Cugat fa uns dies. El propietari de la botiga va demanar el producte a un laboratori, que va enviar sulfat de manganès en lloc de magnesi.

La sal de magnesi no és tòxica i és el component principal de la sal d'Epson. A més, es pot adquirir sense recepta mèdica a les farmàcies i herbolaris. El sulfat de manganès s'utilitza en la medicina convencional i acostuma a estar present en quantitats molt petites en els suplements de vitamines. En dosis elevades, però, pot resultar tòxic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.