Les llibreries no descansen l'endemà de Sant Jordi

Societat

Publicat el 25/abr/08 per Adria Claramunt

Les llibreries santcugatenques no aturen les màquines després de Sant Jordi. Un cop passat el dia 'D' els llibreters de la ciutat els queda encara molta feina, un treball més obscur i menys agraït. Cal quadrar estocs, organitzar magatzems i prestatges, fer les devolucions dels exemplars que no s'han venut a les editorials i atendre els primers canvis de llibres.

Ho han explicat els representants de les llibreries el Celler de Llibres, Paideia i Mythos. Tots tres han coincidit a destacar la importància de la diada pel que fa a les vendes. Segons les llibreries, el Sant Jordi pot suposar entre un 8 i un 15% de les vendes de tot l'any.

A la Paideia han explicat que venen més durant les festes de Nadal i pel Celler de Llibres suposa vendre en un dia el que es ven durant un mes dels bons.

A la llibreria Mythos han destacat que Sant Jordi és vital per sobreviure per a llibreries d'altres poblacions. Això, segons els responsables d'aquest establiment, no passa tant a Sant Cugat pel tipus de públic, amb alt poder adquisitiu i gran interès cultural.

Escoltem Ferran Ponton, del Celler de Llibres, Ester Gorgs, de Mythos, i Adela Nogueira, de Paideia.

Llibreters

El dia després de Sant Jordi intentem ordenar. / A les llibreries petites depenen massa de Sant Jordi. / Hi ha molta devolució perquè sempre és vol deixar escollir.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquests llibreters han destacat que el seu Sant Jordi no acaba ni comença el 23 d'abril. Tots han explicat que les tres o quatres setmanes prèvies es dediquen a preparar-ho tot i el mes següent el dediquen a reposar estocs, ordenar la llibreria i quadrar els números.

Les llibreries reben aquests primers dies les persones que no han gossat sortir al carrer la jornada del 23 i aprofiten per fer les compres amb més tranquil·litat. També és el moment de fer els canvis de llibres que es tenen repetits. Aquests casos solen ser normalment de llibres 'supervendes' com el de Carlos Ruiz Zafón i el de Najat el Hachmi, enguany.