Una protectora d'animals demana a l'Ajuntament que prohibeixi els sacrificis a les gosseres


  • Comparteix:

La protectora local CAAN, Catalunya Amiga dels Animals i la Natura, ha demanat a l'Ajuntament que prohibeixi els sacrificis a les gosseres. De moment, l'entitat ja ha recollit més 300.000 signatures encaminades a l'eliminació d'aquesta pràctica.

Ja fa un any que CAAN duu a terme la campanya 'Amics al carrer', que té l'objectiu de recollir signatures per impedir la mort d'animals domèstics abandonats. Segons l'article 40 de la Llei de Protecció d'Animals de la Generalitat, les administracions locals tenen potestat per permetre el sacrifici a través de convenis amb les associacions de protecció i defensa d'animals.

A les gosseres, els animals són sacrificats als 8 dies d'entrar si aquests no són recollits pels seus propietaris. Per impedir-ho, la CAAN ha enviat una sol·licitud al consistori perquè s'adhereixi a aquesta campanya, tal i com farà Barcelona, a partir d'aquest mes. La presidenta de CAAN, Carme Tarrés, proposa també altres solucions per evitar l'execució d'animals:

Carme Tarrès

No hi ha necessitat de matar els animals, es preferible l'esterilització


Durant aquestes festes nadalenques, s'acostuma a adquirir animals de forma impulsiva, una pràctica que sovint desemboca en l'abandonament. Des de les protectores d'animals s'aconsella als ciutadans la compra responsable o bé l'adopció. Carme Tarrés:

Carme Tarrés

Els animals no s'han de regalar, ha de ser la pròpia persona qui s'ha de mostrar interessada per adquirir l'animal


La FEDAN, Federació d'Entitats Pro-Drets dels Animals i la Natura, promou aquesta campanya a tot Catalunya per aconseguir que els plens dels ajuntaments, entre ells el de Sant Cugat, aprovin aquesta iniciativa. Actualment, la Generalitat està revisant la Llei de Protecció d'Animals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.