L'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí organitza un seminari sobre el conflicte del Sàhara Occidental


  • Comparteix:

L'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) farà aquest cap de setmana un seminari sobre les dimensions legals del conflicte del Sàhara Occidental al Col·legi d'Advocats de Barcelona. El seminari es divideix en dos blocs informatius.

La inauguració del seminari serà aquesta tarda. Hi haurà una primera ponència en la qual s'analitzarà la situació del Sàhara i les negociacions que hi ha hagut fins ara. Hi participarà un catedràtic basc especialista en conflictes.

El seminari continuarà dissabte al matí. En el primer bloc es parlarà dels recursos naturals del territori sahrauí, especialment sobre la pesca, els fosfats i els petrolis així com els interessos que hi ha sobre aquest recursos. Els ponents seran la catedràtica Anna Badia i el diplomàtic i investigador Sidi Omar.

A la tarda hi haurà debats d'observació jurídica. Hi assistiran juristes de tot l'Estat espanyol i alguns d'europeus. En aquest bloc es parlarà dels drets humans del Sàhara.

La presidenta de Sant Cugat amb el Poble Sahrauí, Neus Bosch, explica que són els observadors els que tenen la possibilitat d'assistir al judicis que es fan als sahrauís en territori marroquí.


Neus Bosch

Fins ara els únics observadors que podien participar en els judicis eren els espanyols, ara ja hi participen de la resta d'Europa


Aquest seminari s'ha fet amb un conveni que han signat l'Agència Catalana de Cooperació i l'SCAPS. L'objectiu principal és fer un seminari en el qual es pugui discutir a nivell internacional el tema del conflicte sahrauí des d'un punt de vista jurídic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.