Un estudi dóna veu a les santcugatenques dels anys 1918 a 1936


  • Comparteix:

Que la memòria de les dones no es perdi és l'objectiu del treball de recerca 'Parlen les dones. Sant Cugat, 1915-1936' que ha iniciat l'Ajuntament per conèixer la història de l'època des d'una perspectiva de gènere.

L'estudi vol recopilar des d'una perspectiva de gènere el mode de vida, les tradicions, els jocs, així com la neteja i la indumentària a través de les entrevistes a 15 santcugatenques nascudes entre el 1918 i 1936.

Segons la regidora d'Igualtat, Susanna Pellicer, és important que la memòria viva de Sant Cugat no es perdi.

Susanna Pellicer

El que volem és que la veu d'aquestes persones no es perdi quan elles morin i poguem saber què feia i com vivia la dona en aquella època.


Els periodistes Daniel Romaní i Tate Cabré han estat els responsables de fer la recerca. Cabré s'ha mostrat molt satisfeta del resultat de les entrevistes.

Tate Cabré

Penso que amb totes aquestes històries es podria fer una novel·la de costums d'aquesta època.


Un cop recopilada la informació, els autors estan treballant per poder plasmar en algun document escrit o exposició tot el material perquè sigui visible per a tots els santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.