Sant Cugat enllesteix el dispositiu contra incendis per aquest estiu


  • Comparteix:

Sant Cugat ja compta amb un document que incorpora totes les mesures per fer front als incendis d'aquest estiu. Per primera vegada, el lema de la campanya de prevenció contra incendis incorpora el terme de 'sequera'. Tot i això, els Bombers i l'Ajuntament reconeixen que el risc d'incendis a la ciutat és menor que fa un any gràcies a les darreres pluges.

La campanya de prevenció d'incendis inclou, dins el pressupost municipal, el manteniment de les franges de protecció d'urbanitzacions i nuclis vulnerables com són la Floresta i Can Barata, i dels camins de Can Barata, dels Monjos i de Can Trabal. Com cada any, el consistori també demanarà a Sorea la revisió i posada a punt dels hidrants en zona forestal. A més, l'Ajuntament també demanarà a la Generalitat una subvenció per construir franges de protecció contra incendis a la Floresta i a Can Barata.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, explica que han incorporat el terme 'sequera' a la campanya contra incendis per conscienciar la ciutadania.

Marta Subirà

Aquest any hem incorporat el concepte de la sequera, quan fins ara fèiem més esment al nombre d'hectàrees de massa forestal.


Malgrat la sequera, la situació d'aquest any és millor a la de l'any anterior a aquestes alçades gràcies a les últimes pluges. Escoltem el cap de bombers de Rubí-Sant Cugat, Jordi Pallejà.

Jordi Pallejà

Al Vallès Occidental hi havia un risc d'incendi superior al març del 2007 que a l'abril del 2008.


Aquest ha estat l'últim acte de Pallejà ja que deixa el càrrec per dirigir un nou parc de bombers a Badalona. Joan Herrera serà el seu substitut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.