L'Ajuntament estudia la possibilitat d'agermanar Sant Cugat amb poblacions de Bolívia i l'Equador


Temes relacionats

Sant Cugat ja arriba als 77.000 habitants, segons el Butlletí Econòmic municipal (15/abr/08)

12 de cada 100 santcugatencs són estrangers, segons l'INE (22/gen/08)

Sant Cugat intensificarà la cooperació amb Equador i Bolivia ( 4/des/07)


  • Comparteix:

L'Ajuntament està estudiant iniciar contactes amb algunes poblacions de Bolívia i l'Equador de cara a possibles agermanaments. Segons el responsable d'agermanaments, el regidor Xavier Amador, això permetria crear lligams culturals i de cooperació amb els llocs de procedència d'un gran nombre dels nous santcugatencs.

Equatorians i bolivians són els dos col·lectius d'immigrants més nombrosos de Sant Cugat. A principis d'any, les estadístiques eren liderades pels equatorians, amb 1.086 censats, seguits pels bolivians, que arriben a 980.

El responsable d'agermanaments de l'Ajuntament, Xavier Amador, explica que l'agermanament amb ciutats de l'Equador i de Bolívia permetria fer més curta la distància entre aquests immigrants i els seus països d'origen. Ho ha dit al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Xavier Amador

A Sant Cugat ja són benvinguts, però es pot aconseguir que se sentin més a prop dels seus orígens amb un possible agermanament.


Pel que fa al projecte d'agermanament amb la ciutat andalusa de Montellano, del qual es parla des de fa vuit anys, Amador ha assegurat que se segueix treballant per fer-lo realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.