L'Ajuntament estudia la possibilitat d'agermanar Sant Cugat amb poblacions de Bolívia i l'Equador

Societat

Publicat el 3/jun/08 per Oriol Sumsi

L'Ajuntament està estudiant iniciar contactes amb algunes poblacions de Bolívia i l'Equador de cara a possibles agermanaments. Segons el responsable d'agermanaments, el regidor Xavier Amador, això permetria crear lligams culturals i de cooperació amb els llocs de procedència d'un gran nombre dels nous santcugatencs.

Equatorians i bolivians són els dos col·lectius d'immigrants més nombrosos de Sant Cugat. A principis d'any, les estadístiques eren liderades pels equatorians, amb 1.086 censats, seguits pels bolivians, que arriben a 980.

El responsable d'agermanaments de l'Ajuntament, Xavier Amador, explica que l'agermanament amb ciutats de l'Equador i de Bolívia permetria fer més curta la distància entre aquests immigrants i els seus països d'origen. Ho ha dit al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Xavier Amador

A Sant Cugat ja són benvinguts, però es pot aconseguir que se sentin més a prop dels seus orígens amb un possible agermanament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Pel que fa al projecte d'agermanament amb la ciutat andalusa de Montellano, del qual es parla des de fa vuit anys, Amador ha assegurat que se segueix treballant per fer-lo realitat.