La fase d'excepcionalitat 2 del decret de sequera podria deixar de tenir vigència a partir d'avui


  • Comparteix:

Els santcugatencs podrien tornar a regar els jardins, horts i carrers, omplir piscines, o netejar cotxes amb mànega a partir d'avui. El govern podria anunciar avui que el nivell d'excepcionalitat 2 del decret de sequera podria deixar de tenir vigència avui. D'aquesta manera es passaria a la fase d'excepcionalitat 1 i es mantindrien les restriccions en el reg de parcs i jardins, la prohibició d'ús d'aigua potable per a fonts ornamentals, i algunes limitacions en els usos agrícoles i industrials.

El govern de Catalunya podria anunciar avui la retirada de la fase d'excepcionalitat 2 del decret de sequera a causa de l'augment de les reserves d'aigua als embassaments de les conques internes de Catalunya. El govern podria d'aquesta manera anunciar el pas cap a la fase d'excepcionalitat 1. El canvi de fases suposa acabar amb la prohibició de regar jardins, horts o carrers, omplir piscines, netejar cotxes amb mànega o fer funcionar fonts que ragen sense tancament automàtic. A més d'aquesta manera la Generalitat comunicarà al govern espanyol que ja no és necessària la construcció de la canonada que havia de portar aigua de l'Ebre a Barcelona.

Pel que fa a les reserves d'aigua de les conques internes de Catalunya, aquestes segueixen augmentant. Els pantans del sistema Ter-Llobregat, que proveeixen l'àrea metropolitana de Barcelona i la nostra ciutat, estan ja al quasi 50% de la seva capacitat. A nivell global els embassaments catalans arriben a més del 45% de la seva capacitat.

Recordem que l'ajuntament ha tramitat des del febrer passat set expedients per incompliment del decret de sequera. D'aquestes infraccions quatre tenen a veure amb l'ús d'aigua per regar jardins, delicte pel qual l'ajuntament proposava una sanció de 6.000 euros però l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient i l'Agència Catalana de l'Aigua són les encarregade d'imposar la multa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.