L'ETSAV inaugura un cub solar per estudiar l'energia fotolvoltaica dins l'arquitectura


  • Comparteix:

L'Escola d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la UPC presenta aquest dimarts al matí un laboratori solar desenvolupat pel centre d'investigació Solar de la UPC i La Salle-Universitat Ramon Llull. Es tracta d'un projecte innovador creat per a la recerca, experimentació i formació sobre l'energia fotovoltaica en el món de l'arquitectura. La instal·lació té una exposició de productes i materials i panells explicatius.

El projecte s'anomena Cub Solar i ha estat desenvolupat pel centre d'investigació Solar (CISOL) de l'Escola d'Arquitectura del Vallès amb la participació d'altres entitats. Les col·laboracions amb la Universitat Ramon Llull han permés la instal·lació d'un sistema de monitorització de les instal·lacions integrades al laboratori.

La instal·lació consta d'un mòdul educatiu i experimental sobre l'energia solar per difondre entre els estudiants en l'àmbit de l'arquitectura. A banda dels efectes de l'energia fotovoltaica a l'arquitectura, el nou cub servirà per a la investigació sobre materials, productes i sistemes fotovoltaics avaluants del comportament tèrmic i elèctric en els elements arquitectònics.

El projecte ha comptat amb el suport d'empreses com ara Hydro Building Systems, especialista en fusteria d'alumini, Finnforest i Fupicsa, fabricant d'estructures de fusta i Schott Ibèrica, vidur Solar i Ibersolar. Totes les empreses han facilitat material fotovoltaic per integrar-los a la instal·lació experimental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.