La família Puig Antich no descarta portar el cas de Salvador a Estrasburg


  • Comparteix:

La família de Salvador Puig Antich continua a l'espera que el Tribunal Constitucional resolgui el recurs d'ampara que han presentat reclamant que es revisi el procés que va condemnar a pena de mort el jove anarquista. Ni les seves germanes ni la Plataforma per la revisió del procés no veuen probable que el Constitucional resolgui a favor seu, però asseguren que en cas que això passi, no dubtaran a anar al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg. Ho han afirmat durant una conferència a la Casa de Cultura.

La família de Salvador Puig Antich continua a l'espera que el Tribunal Constitucional resolgui el recurs d'ampara que han presentat reclamant que es revisi el procés que va condemnar a pena de mort el jove anarquista. Ni les seves germanes ni la Plataforma per la revisió del procés no veuen probable que el Constitucional resolgui a favor seu, però asseguren que en cas que això passi no dubtaran a anar al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg. Ho han afirmat durant una conferència a la Casa de Cultura.

Pere Zanuy, representant de la Plataforma, ha explicat que el recurs al Constitucional era un pas obligat després que el Tribunal Suprem no acceptés la demanda de reobrir el procés que va condemnar a mort al jove. Malgrat tot, Zanuy considera que hi ha poques possibilitats d'una resposta favorable i assegura que estan disposats a anar més enllà i portar el cas a la justícia europea.

Pere Zanuy

Estem bastant pessimistes, perquè el Tribunal Constitucional, que ha perdut tota la seva credibilitat, té a les seves mans la revisió del procés. Optimistes no ho estem, però anirem a Europa



En termes similars s'han expressat les germanes de Salvador Puig Antich, que asseguren que arribaran fins on calgui per intentar que es faci justícia. La família ha agraït el suport que reben de la Generalitat, que ha assumit les costes del procés, i del conjunt del poble català. Segons Montserrat Puig Antich, aquest escalf és bàsic per tirar endavant.


Montserrat Puig Antich

És díficil, nosaltres hem tingut sempre molt recolzament, a part de la part econòmica, sempre ens hem sentit molt recolzades. I si no tens això, no tens forces per tirar endavant



La jornada ha comptat també amb la presència de l'historiador Francesc Aisa, que ha parlat de les circumstàncies de l'època i de l'aparició del Movimiento Ibérico de Liberación, on va militar Puig Antich.

Aisa ha destacat que si s'ha parlat tant d'aquell moviment és per la dura repressió que van patir i el poc suport que van rebre.

Francesc Aisa

Si s'ha parlat més d'aquesta gent és per la repressió tan dura i perquè es van trobar molt sols, perquè pel què ells defensaven, els partits clandestins d'aleshores no els van recolzar prou


Aisa ha afegit que la llei de la Memòria Històrica és un pas cap al reconeixement d'aquestes injustícies però que la revisió d'aquest i molts altres processos similars s'hauria d'haver fet fa anys, coincidint amb el procés de trancisió democràtica.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El dia 30 d'Octubre a Argentona, el sr. Zanuy del comitè per la revisió del judici a Puig i Antich vindrà a Argentona a fer una xerrada a les 20:00 al Saló de Pedra de l'ajuntament vell. Organitza Societat Civil d'Argentona.

Alfons Gonzalez. Enviat el 21/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.