El Síndic reprova la Policia Local per la sanció de veïns identificats mitjançant les escombraries


Temes relacionats

L'Ajuntament ja ha posat 25 multes per llençar les bosses d'escombriaires fora del contenidor (23/jun/06)


  • Comparteix:

Els policies no podran multar als ciutadans per dipositar brossa fora dels contenidors

Els policies no podran multar als ciutadans per dipositar brossa fora dels contenidors

El Síndic de Greuges de Sant Cugat, Jaume Clavell, critica l'actuació de la Policia Local per multar ciutadans després d'identificar els presumptes infractors recopilant dades de les escombraries. Segons Clavell, aquest tipus de procediment és il·legal, ja que existeixen sentències judicials que ho condemnen. El síndic demana als cossos de seguretat que no utilitzin més aquest procediment.

Fins ara, la Policia Local sancionava els veïns que havien dipositat brossa fora dels contenidors inspeccionant el contingut de les bosses d'escombraries per identificar els infractors. Segons el Síndic de Greuges, aquesta actuació policial no està permesa.

Ho explica en declaracions a Cugat.cat.

Jaume Clavell

Hi ha sentències judicials que diuen que no es poden posar multes pel fet d'obrir una bossa i mirar el nom d'una persona. Espero que no se'n posi cap més.


Les sancions de la Policia Local representen el gruix més important de queixes que rep el Síndic de Greuges de la ciutat, juntament amb els temes d'urbanisme.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Bon dia, agraïria, si algúm em podes donar les dades de les sentències que reproven imposar multes treient les dades personals dels pressumptes infractors remenant les bosses d'escombraries, tal i com diu el Síndic. Gràcies

abacus. Enviat el 22/jul/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.