Una expedició santcugatenca ha marxat a Muxía per col·laborar en la neteja de les platges de Galícia


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder mostra una pancarta de 'Nunca Mais' en companyia d'alguns dels voluntaris santcugatencs

L'alcalde Recoder mostra una pancarta de 'Nunca Mais' en companyia d'alguns dels voluntaris santcugatencs

La delegació santcugatenca de 92 persones que participarà en les tasques de neteja de les platges de Galícia afectades pel vessament del Prestige ha marxat ja cap a la població de Muxía. L'alcalde va traslladar dimarts la seva satisfacció perquè els santcugatencs puguin participar en la recuperació de les zones afectades pel desastre ecològic

L'expedició, organitzada pel grup de Natura del Club Muntanyenc, pretén que l'estada a Muxía serveixi, no tan sols per col·laborar en la neteja de les zones afectades pel fuel, sinó també per fer-se una idea de la catàstrofe amb 'ulls crítics'. Segons Lluís Llerena, l'expedició vol veure quins recursos està posant la Xunta i el govern central per afrontar la crisi:

Lluís Llerena

Anem com a voluntaris però també com a ciutadans crítics, adherint-nos a la plataforma Nunca Máis.


En total, l'expedició té un cost de 11.000 euros. L'Ajuntament paga els dos autobusos i Sant Cugat Comerç, per la seva banda, ha posat 1.800 euros que han servit per la compra del material que s'utilitzarà com ara guants, vestits i mascareteres. De tota manera, encara queda un dèficit per cobrir de 2.000 euros i per això fan una crida perquè els santcugatencs puguin fer les seves aportacions al compte corrent obert a Caixa Terrassa.

L'alcalde, en nom de la ciutat, ha encoratjat l'expedició i ha explicat que tot i que la seva col·laboració serà 'un petit gra de sorra', la solidaritat que ha despertat la catàstrofe del Prestige està servint per donar una lliçó a les administracions. En aquest sentit, però, Lluís Recoder creu que també cal extreure'n conclusions individuals:

Lluís Recoder

Transmetre l'orgull i la satisfacció de la ciutat perquè la seva colaboració ajudi a tornar aquestes platges al seu estat normal


Els 92 participants treballaran a Muxía fins dissabte. D'altra banda, l'alcalde els ha entregat una carta perquè la lliurin al seu homòleg de Muxía, Alberto Blanco, on trasllada la solidaritat de Sant Cugat amb el poble gallec. Els organitzadors del viatge ja han anunciat que la intenció és organitzar una segona expedició i l'Ajuntament ja ha ofert la seva col·laboració. També es recollirà material i informació per fer-ne difusió a la ciutat i reflexionar sobre els perills de la globalització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.