Sant Cugat destina l'1% del pressupost a cooperació per segon any consecutiu


Temes relacionats

L'Ajuntament augmenta un 13% les subvencions als projectes de cooperació (26/gen/07)


  • Comparteix:

Sant Cugat destinarà 700.000 euros a solidaritat i cooperació, el que suposa arribar a l'1% del pressupost per segon any consecutiu. El gruix de les aportacions es destinen a 26 projectes, 17 de cooperació i nou de sensibilització, que es distribueixen principalment a Sant Cugat i l'Amèrica Llatina.

La quantitat destinada a solidaritat, un cop descomptades les despeses fixes, és de poc mésde 600.000 euros, que es divideixen en un 17% per sensibilització, un 30% per la cooperació directa, un 45% per la indirecta i un 8% pels convenis amb la Universitat Internacional de la Pau i l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS).

L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat el volum de les aportacions que fa el consistori i la gran tasca de sensibilització de les diferents entitats de la ciutat.

Lluís Recoder

L'Ajuntament intenta fer conèixer aquesta tasca de cooperació però també és molt important la tasca de sensibilització de les entitats.



Recoder ha explicat que els projectes aprovats busquen un efecte real en la transformació de la vida d'aquestes poblacions i sensibilitzar els ciutadans d'aquí sobre els problemes d'allà. Alhora, ha afegit l'alcalde, són projectes de qualitat, ben gestionats i amb un control sobre els diners que s'hi destinen. Segons Recoder, l'objectiu no és donar el peix, és 'ensenyar a pescar'.

La selecció i el seguiment dels projectes compta amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que garanteix la qualitat de les propostes i el compliment dels seus objectius.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Tothom tindria que donar un 1% del seu pressupost per les persones que ho necessiten, seria un món mes just. Felicitats per aquesta iniciativa.

SAV. Enviat el 12/jun/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.