El president del Barça, pregoner d'una Festa Major amb més de 200 activitats

Societat

Publicat el 11/jun/08 per Josep Gimeno

El president del Futbol Club Barcelona, el santcugatenc Joan Laporta, serà l'encarregat de llegir el pregó de la Festa Major d'enguany. La celebració, que tindrà lloc entre el 26 i el 29 de juny, aplegarà més de 200 activitats amb la consolidació de propostes com les Barraques, l'Esport al Carrer, el Racó Infantil i el ball del 'Paga-li, Joan'.

Laporta llegirà el pregó des del balcó del nou ajuntament, en un acte que també servirà per inaugurar la plaça de la Vila. Per primera vegada, el pregó es retransmetrà per pantalla perquè les persones amb discapacitat auditiva puguin seguir-ne el contingut.

Prèviament, hi haurà hagut el repic de campanes i el seguici d'inici de Festa Major. Aquella mateix nit, la companyia Brou d'Arts s'encarregarà de la lectura de l'Estripada.

L'alcalde, Lluís Recoder, destaca el fet d'estrenar la plaça de la Vila amb la Festa Major.

Lluís Recoder

Estrenem un nou espai ciutadà amb la Festa Major.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els actes centrals de la festivitat arribaran diumenge, coincidint amb Sant Pere. Aquell dia començarà amb les matinades de Sant Pere i un esmorzar popular. A la tarda, es reprenen les activitats amb el seguici de Sant Pere, la Missa major i, a les vuit del vespre, el ball del 'Paga-li, Joan' al passeig dels Plàtans.

La Festa Major inclourà diversos concerts, entre els quals destaca el lletrista dels Antònia Font, Joan Miquel Oliver, els santcugatencs La Puerta de los Sueños i el grup de rumba Sabor de Gràcia. També es consolida un espai de jazz en viu i neix una gran nit de rock amb les actuacions de The Bon Scott Band i l'Apache.

La membre de la comissió organitzadora, Joana Chordà, destaca l'alt nombre de concerts.

Joana Chordà

Fem una aposta musical amb Joan Miquel Oliver, La Puerta de los Sueños, Sabord de Gràcia...

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'oci nocturn juvenil tornarà a tenir el seu espai a les Barraques, que obriran les seves portes al Parc de la Pollancreda. L'espai acollirà activitats de 25 associacions de la ciutat i diversos concerts.

Castells de focs, la Botiga al Carrer, la caseta del Centro Popular Andaluz (CPA), el Racó Infantil, l'Esport al Carrer, actuacions castelleres, els versots i el correfoc són altres propostes per a la celebració.

El pressupost de la Festa de Major és de 260.000 euros, 15.000 menys que l'any passat. L'organització de la festa oferirà el programa de la celebració en braille i reservarà un espai per a persones amb mobilitat reduïda en els espectacles.