El regidor de Seguretat Ciutadana nega que la Policia Local no pugui sancionar veïns identificats a partir de les escombraries


Temes relacionats

El Síndic reprova la Policia Local per la sanció de veïns identificats mitjançant les escombraries (11/jun/08)


  • Comparteix:

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell

El regidor de Seguretat Ciutadana nega que la Policia Local no pugui sancionar els veïns que han dipositat la brossa fora dels contenidors inspeccionant el contingut de les bosses d'escombraries per identificar els infractors. D'aquesta manera Xavier Martorell respon el Síndic de Greuges local, que aquesta setmana ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que aquesta actuació policial no està permesa.

Segons Martorell, aquesta actuació policial està regulada en l'ordenança de convivència municipal. Martorell ha afegit que si hi ha sentències judicials contra aquestes actuacions és perquè a vegades no hi ha fonament jurídic suficient.

Xavier Martorell

Aquesta actuació de la policia està regulada en l'ordenança de convivència i, per tant, es continua fent. Hi ha algunes sentències en contra perquè a vegades no hi ha fonament jurídic suficient.


Martorell ha explicat que judicialment no s'admetria una sola prova en una bossa d'escombraries però que per això es fa un seguiment d'actuacions.

Xavier Martorell

Fem un seguiment i mirem que hi hagi vàries actuacions en aquest sentit. Hi ha sentències que diuen que no és suficient per sancionar i hi ha d'altres que diuen que si n'hi ha motius.


D'altra banda, el regidor de Seguretat Ciutadana considera que és normal que el gruix de queixes que rep el Síndic de Greuges durant l'any siguin sobre la Policia Local pequè l'actuació dels agents, com les multes, moltes vegades moltesten els ciutadans.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Tinc al davant de casa d’uns contenidors d’escombreries i puc dir que els incívics gairebé sempre son el mateix i son reincidents i fàcils de identificar, a més els fan servir de wc públic. La policia ha d’actuar amb més contundència. La floresta.

Allen. Enviat el 12/jun/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.