El Centre de Restauració situat a Valldoreix analitzarà ossos de mamut trobats a Viladecans


  • Comparteix:

El centre està situat a Valldoreix

El centre està situat a Valldoreix

Tècnics especialistes analitzaran les restes d'un jaciment d'ossos de mamut al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, situat a Valldoreix. Unes obres de l'Agència Catalana de l'Aigua a Viladecans han deixat al descobert aquest jaciment amb unes 300 restes d'animals.

La troballa es va fer a finals del mes de maig, a la zona de Can Guardiola, al costat de la riera de Sant Llorenç, i es podria tractar d'un dels jaciments més importants d'Espanya i únic a Catalunya. Els ossos corresponen a mamuts i rinoceronts que van viure al paleolític. També s'han recuperat altres espècies de macrovertebrats com cavalls, cérvols, i bòvids. Una trentena de les peces són ullals i, d'aquests, sis fan dos metres de longitud i deu fan un metre. Les restes estan ben conservades però s'hauran de restaurar al centre de la nostra ciutat.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.