Un estudi conclou que la gent gran coneix poc els recursos que els ofereix la ciutat


  • Comparteix:

Els santcugatencs de més de 80 anys tenen poc coneixement dels recursos i serveis dirigits a la gent gran que ofereix actualment Sant Cugat. Així es desprèn de l'estudi de l'empresa Gerval sobre la realitat d'aquest col·lectiu que conviu amb una o més persones grans. La investigació també conclou que els aspectes que més preocupen als majors de 80 anys estan relacionats amb l'oci urbà i amb l'atenció del ciutadà en un futur.

L'Ajuntament ha encarregat a Gerval que repetís el treball del 2005 per conèixer de prop la realitat d'aquest col·lectiu. Amb aquesta intenció, l'empresa s'ha posat en contacte amb 270 persones de 135 domicilis, 47 santcugatencs més que fa tres anys.

Les conclusions expliquen que només un 27% dels majors de 80 anys de la ciutat creuen tenir bona salut, però que més del 80% té autonomia per aixecar-se i rentar-se. L'activitat d'oci preferida pel col·lectiu és sortir a passejar i els que viuen en companyia necessiten menys ajut per sortir de casa que aquells que viuen sols. A més, la majoria preferirien ser atesos a la seva pròpia llar.

La directora de Geriatria del Vallès (Gerval), Dolors Carreras, explica que aquest estudi amb un perfil humà té un efecte preventiu.

Dolors Carreras

Un estudi així té un efecte preventiu ja que vas més enllà de la resposta de la pregunta i pots detectar més aspectes.


L'alcalde, Lluís Recoder, explica els aspectes que més amoïnen a aquest col·lectiu.

Lluís Recoder

Els temes relacionats amb el temps d'oci al medi urbà, com la millora dels carrers, els bancs, i amb l'atenció del futur, com les places de residència.


A partit d'aquests contactes, els serveis socials han atès 38 persones, s'han instal·lat 15 teleassistències i s'està prestant servei d'ajut a domicili a tres famílies.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.