Sant Cugat i la Generalitat col·laboraran en la gestió educativa de la ciutat


Temes relacionats

El ple demana al govern que retiri el projecte de Llei d'Educació (18/jun/08)

Educació proposa a l’Ajuntament de Sant Cugat un conveni de responsabilitat compartida (29/mai/08)


  • Comparteix:

L'Ajuntament i la Generalitat han signat un conveni de corresponsabilitat educativa fins al 2010. Les dues administracions col·laboraran en la planificació de l'escolarització del municipi en els àmbits que són competència del govern i del consistori. Un dels objectius del departament d'Educació, inclòs en la futura Llei d'Educació, és construir centres per a alumnes d'entre 3 i 18 anys. En aquest sentit, la Generalitat ja està buscant terrenys per aquests centres a diferents ciutats catalanes, entre elles Sant Cugat.

El conveni estableix que es constituirà una mesa paritària de planificació en els àmbits d'obres i manteniment de l'escolarització, educació complementària i entorn, mesures de qualitat i educació no obligatòria. En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que l'educació a Sant Cugat és molt important ja que és la ciutat més jove del país.

Lluís Recoder explica els motius del conveni.

Lluís Recoder

Amb aquest protocol reiterem la voluntat de col·laboració, la concretem en uns àmbits determinats i deixem la porta oberta per futurs acords.


D'aquesta manera, la Generalitat i l'Ajuntament signaran anualment un conveni que relacionarà les actuacions que es faran durant l'any i concretarà les aportacions per al seu finançament, tenint en compte les disponibilitats pressupostàries per a cada exercici, de cada institució.

D'altra banda, el ple municipal del mes passat va aprovar, amb els vots de CiU i el PP, una moció que demana al govern la retirada del projecte de la Llei d'Educació i tramitar un de nou amb el consens dels agents implicats.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat que el projecte va endavant i considera que el text que s'aprovarà mereixerà una altra consideració del ple local.

Ernest Maragall

És obvi que el projecte no està en retirada. Està en avançament i s'acosta a la conversió d'avantprojecte a projecte.



Precisament, el PSC considera que és un contrasentit que el plenari municipal aprovés una moció contra el projecte de la Llei d'Educació i que ara signi aquest conveni.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.