L'expedició santcugatenca a Muxía desmenteix que no calguin més voluntaris


  • Comparteix:

L'expedició de voluntaris santcugatencs en el moment d'arribar a Sant Cugat desprès de treballar retirant 'chapapote' a les platges de Galícia

L'expedició de voluntaris santcugatencs en el moment d'arribar a Sant Cugat desprès de treballar retirant 'chapapote' a les platges de Galícia

El grup de Natura del Club Muntanyenc, organitzadors de l'expedició de voluntaris que han treballat en la recuperació del litoral gallec, demanen a la Xunta i el govern central que no acabin amb la feina dels voluntaris. Alguns dels membres de l'expedició s'han queixat que els recursos i mitjans que dedica el govern del PP per pal·liar el desastre són del tot insuficients.

Una vegada a casa, després de participar en les tasques de neteja de fuel vessat en l'enfonsament del Prestige, és moment de fer valoracions i treure'n conclusions. Elena Sant Feliu creu que ha quedat demostrat que la tasca de voluntari és del tot necessària, però caldrien més recursos i sobretot, més mitjans.

Elena Sant Feliu

El que pensa l'alcalde d'allà i pensa molta gent és que el Govern vol acabar amb el voluntariat


Els 800 voluntaris que han col·laborat en la neteja de les platges de Muxía eren atesos per només vuit persones de Protecció Civil. Aquesta situació, segons els santcugatencs, demostra la falta d'un pla d'actuació per part del govern central. Els voluntaris de Sant Cugat creuen, a més, que el litoral gallec està encara molt afectat pel fuel i temen que el govern del PP retalli l'arribada de més voluntaris.

Elena Sant Feliu

Si ho deixem tot en mans del Govern ningú sabrà que passa realment a les platges de Galícia


De moment és poc probable que es torni a organitzar una expedició, però s'estan muntant activitats per donar a conèixer la situació que pateix Galícia. La voluntat és sensibilitzar la població sobre la magnitud del desastre i reflexionar sobre la dependència de la societat actual al petroli.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.