L'Ajuntament farà una segona deixalleria i utilitzarà la planta de triatge de Rubí


  • Comparteix:

A més de les novetats en el tema del reciclatge, la Tinent d'Alcalde Berta Rodríguez ha explicat que en els darrers dies s'ha intensificat la neteja dels carrers per retirar els embalums de Nadal

A més de les novetats en el tema del reciclatge, la Tinent d'Alcalde Berta Rodríguez ha explicat que en els darrers dies s'ha intensificat la neteja dels carrers per retirar els embalums de Nadal

Abans del mes de maig Sant Cugat i Rubí arribaran a un acord perquè l'Ajuntament pugui fer ús de la planta de triatge de Rubí. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Berta Rodríguez, que ha afegit que en un termini curt de temps s'engegarà la construcció de la segona deixalleria de la ciutat.

Les converses amb l'Ajuntament de Rubí estan molt avançades i segons la tinent d'alcalde l'acord pot estar signat abans d'acabar la legislatura. Aquest conveni estableix que Rubí faria ús de la planta de compostatge de Sant Cugat, a canvi que els sancugatencs puguin fer servir la planta de triatge. Berta Rodríguez creu que el triatge de la brossa ajudarà a disminuir la quantitat que es duu a l'abocador de Coll Cardús i per tant disminuirà la tarifa que paga la ciutat:

Berta Rodríguez

El triatge farà que cada cop portem menys residus a l'abocador de Coll Cardús


D'altra banda la tinent d'alcalde de Serveis Urbans ha explicat que el projecte de la nova deixalleria s'ha remès a Madrid perquè li doni el vistiplau i faci arribar els mil milions d'euros del fons FEDER. Berta Rodríguez ha avançat un dels aspectes més novedosos que inclou aquesta instal·lació.

Berta Rodríguez

La teulada d'aquesta deixalleria serà de coure i servirà per recuperar l'aigua de la pluges i utilitzar-la per regar


De moment no se sap encara la ubicació exacta de la deixalleria. D'altra banda, Rodríguez ha explicat que des de la seva àrea s'ha fet una intensificació de la neteja en els dies posteriors a les festes nadalenques per deixar la ciutat neta d'embalums, cartró i ampolles de vidre. Aquests dies la freqüència ha passat de dues vegades per setmana a una neteja diària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.