La Festa Major de Mira-sol acollirà la primera botifarrada popular sense gluten

Societat

Publicat el 10/jul/08 per Anna Bernadó

Els celíacs de la ciutat podran gaudir aquest dissabte durant la Festa Major de Mira-sol de la primera botifarrada popular sense gluten del municipi. L'Associació de Veïns Verge del Carme, organitzadora de l'acte, preveu servir fins a 1.500 botifarres. La trobada oferirà la carn i les salses per a celíacs i els participants només s'hauran de portar el pa sense gluten.

L'Associació de Veïns Verge del Carme de Mira-sol ha decidit fer la tradicional botifarrada de Festa Major una mica més accessible per a tots els santcugatencs. D'aquesta manera, l'organització farà 1.500 botifarres sense gluten que tindran un preu simbòlic d'un euro i també proporcionarà les salses adequades pels celíacs. Tots els que no tenen intolerància al gluten, però, també hi poden assistir i gaudir de l'activitat popular.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, considera que amb trobades com aquestes es construeix una ciutat per a tothom.

Carmela Fortuny

Poder donar protagonisme a aquest tipus d'activitats fa que tinguem una ciutat lliure de gluten i per a tothom.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El president de la delegació local de l'Associació de Celíacs de Catalunya, Xavier Cortés, explica el motiu per organitzar activitats com aquestes.

Xavier Cortés

Tenim prou controlada la qualitat de vida a casa però quan sortim no sabem si tindrem garanties per menjar sense gluten.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La botifarrada tindrà lloc dissabte davant del Casal de Cultura de Mira-sol a les nou del vespre, tot i que a partir de les sis ja hi haurà activitats. L'únic que els celíacs hauran de portar de casa serà el pa sense gluten.