El Bisbat de Terrassa estudia prohibir el bateig als fills de pares separats


  • Comparteix:

Sant Pere d'Octavià, parròquia de Sant Cugat

Sant Pere d'Octavià, parròquia de Sant Cugat

El Bisbat de Terrassa, del qual depèn la parròquia de Sant Cugat, està estudiant la possibilitat de prohibir el bateig als fills de pares separats. Segons fonts properes a l'organització eclesiàstica, aquesta proposta, que prové del bisbe, s'ha debatut en una reunió amb els rectors de l'arxiprestat de Terrassa de cara a una futura promulgació de recomanacions pastorals.

Segons ha pogut saber Cugat.cat, el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, ha sotmès a debat entre els capellans del seu arxiprestat la possibilitat que els fills de pares separats no poguessin accedir al primer sagrament dels catòlics, el bateig.

El bisbe de Terrassa, segons les mateixes fonts, també és partidari de limitar a dos anys el període entre la primera comunió i la confirmació.

La posició del bisbe, amb tot, seria deixar al rector de cadascuna de les parròquies la decisió final sobre aquest tema.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quian relació causa-efecte pot tenir la no possible convivència entre els pares i la negació per part de l'esglèsia de rebre un nou fill entre els seus fidels? Tampoc es podran batejar els fills de parelles de fet, o amb matrimoni civil? Que és vol aconseguir? Crec que els cristians haríem de reflexionar una mica més enllà d'un pam dels nostres nassos! Potser aquesta ja no és la comunitat basada en l'amor de Crist?

O128. Enviat el 17/jul/08


Que trist és veure una esglèsia, que predica amor i caritat, deixant de banda als seus propis fidels...és absurd, i estic d'acord amb 0128, que potser aquesta ja no és la comunitat basada en lamor de Crist. és trist que s'ho plantejin

becari llarg. Enviat el 17/jul/08


Quina culpa en tenen les criatures del que fan els pares, per ser discriminats per l'esglesia? On està la caritat cristiana? Que vagin fent que així aniran fent nous fidels....

nunus. Enviat el 17/jul/08


Que culpa tienen los hijos de los actos de los padres. No se como se pueden ni siquiera plantear una cosa asi.

Andres. Enviat el 17/jul/08


Quina pena!!! Pobre església, al pas que va aviat ningú es bategerà. Només normes i lleis absurdes. vivint d´esquena al poble, només ganes de manar, de prohibir, de pujar... Què diferent és l´evangeli de jesús...

ramon. Enviat el 18/ago/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.