Arcadi Oliveras: 'Ens haurem d'adaptar al decreixement perquè no hi ha una altra opció'


  • Comparteix:

El president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveras, ha destacat que la societat s'ha d'adaptar a un nou escenari perquè els recursos s'esgoten. En aquest sentit, Oliveras afirma que el decreixement serà indispensable per necessitat i que s'hauran de substituir valors com la competitivitat i el guany monetari per la cooperació i la utilitat. El president de la Unipau ha remarcat que els països del sud són els que hauran de liderar aquesta nova visió econòmica davant el conservadorisme de les potències del nord.

Arcadi Oliveras ha conversat amb Cugat.cat minuts després de tancar la 23a edició del Curs d'Estiu i ha destacat 'el bon regust de boca' que li ha quedat tant nivell organitzatiu com de contingut.

És una entrevista de Miquel Herrada.

Arcadi Oliveras

Entrevista a Arcadi Oliveras, portaveu de la Universitat Internacional de la Pau.


Arcadi Oliveras és president de la Unipau i professor titular del departament d'Economia Aplicada de la UAB. Expert en relacions nord-sud, comerç internacional i economia de defensa, imparteix nombroses classes de màsters i postgraus en cooperació i desenvolupament.









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.