L'Ajuntament fa mesos que va iniciar la seva pròpia lluita contra el tabac


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat s'avança al Pla Nacional de Prevenció i Control del Tabac que ha aprovat el govern central amb l'aplicació del seu programa d'Espais sense fum'. Aquesta iniciativa, que obliga als treballadors del consistori a fumar només en una àrea habilitada, funciona des de maig de l'any passat.

Al document aprovat pel PP figuren punts que ja consten a la normativa de la Generalitat sobre la prevenció del tabaquisme, de 1985. Les modificacions d'aquesta llei al 1991 contempla la prohibició de la venda de tabac als menors d'edat i la restricció de l'hàbit als centres educatius, galeries comercials i espais de manipulació d'aliments.

El consistori de Sant Cugat va fer, al maig de 2002, un pas endavant en matèria de prevenció i control del tabaquisme amb l'aplicació d'Espais sense fums'. D'aquesta manera, Sant Cugat va convertir-se en la primera ciutat de Catalunya que realitzava una campanya anti-tabac en un ajuntament.

La iniciativa municipal prohibeix fumar als treballadors del consistori en aquest edifici, a excepció d'una àrea acondicionada per fer-ho. Després de mig any de funcionament, arriba el Pla de Prevenció del Tabac del PP, amb restriccions als centres de treball. Escoltem al responsable de programes anti-tabac de la Generalitat, Esteve Saltó:

Esteve Saltó

El pla preveu que al 2003 no es fumi a les administracions públiques, a excepció d'una àrea habilitada per aquest hàbit


Saltó ha comentat que el futur d'aquesta normativa planteja moltes incògnites. No obstant, a jutjar per l'experiència viscuda a Catalunya, el tècnic ha dit que el procés serà lent, però que el marc que planteja la nova llei és favorable:

Esteve Saltó

Es un procés que demana la conscienciació dels fumadors i els no fumadors, tot i així les previsions són favorables


L'últim estudi sobre el consum de tabac a Catalunya, indica que al 2002, el 32 % dels ciutadans són fumadors, i que un 3% són consumidors ocasionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.