La justícia confirma que el 'burro català' va néixer a Sant Cugat


Temes relacionats

Custòdia compartida de la imatge del burro català (13/feb/07)

Vist per a sentència el judici sobre els drets d'imatge del burro català (12/feb/07)

El santcugatenc Eloi Alegre anirà a judici al febrer pels drets de l'ase català (30/nov/06)

El creador del burro català, el santcugatenc Eloi Alegre, anirà als jujats per defensar la propietat del logotip (24/oct/06)


  • Comparteix:

L'Audiència de Barcelona ha confirmat que el santcugatenc Eloi Alegre és l'autor original del 'burro català', tot i que atribueix a Jaume Sala la versió que s'ha comercialitzat i per tant els drets d'explotació que se'n deriven. Segons Alegre, a partir d'ara ningú podrà dir que el 'burro' no és una creació seva.

El primer 'burro català' va ser dissenyat per Eloi Alegre per una campanya de l'Associació pel Foment de la Raça Asina Catalana, amb seu a la Floresta. El 2003, però, Jaume Sala i Àlex Ferreiro en van fer una nova versió i el van comercialitzar amb els coneguts adhesius.

El Jutjat Mercantil de Barcelona ja s'havia pronunciat anteriorment en el mateix sentit, i ara la nova sentència confirma que el 'burro català' que s'ha comercialitzat és obra de Jaume Sala, però especifica que és una obra derivada de la d'Eloi Alegre.

Escoltem Alegre.

Eloi Alegre

Si un jutge diu que el ruc és meu té més credibilitat que si ho dic jo. Confirma l'acord al qual ja havia arribat amb els que el van comercialitzar.


Alegre demanava 60.000 euros d'indemnització, però el jutge no ho ha considerat oportú.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.