Tots els partits menys el PP es mostren favorables a canviar el nom del carrer del Doctor Modrego


Temes relacionats

L'alcalde proposa canviar el nom del carrer del Doctor Modrego, bisbe franquista ( 7/ago/08)


  • Comparteix:

Carrer del Doctor Modrego, al districte de les Planes

Carrer del Doctor Modrego, al districte de les Planes

Tots els grups polítics de la ciutat es mostren favorables a canviar el nom del carrer del Doctor Modrego, menys el Partit Popular. Aquesta via, ubicada al districte de les Planes, honora l'arquebisbe de Barcelona durant la dictadura de Franco. Els partits, en tot cas, creuen que ha de ser la Comissió de Nomenclàtor qui decideixi sobre el tema, i sempre tenint en compte la voluntat dels veïns.

Des de Convergència i Unió, la tinenta d'alcalde de Valors Cívics, Marta Subirà, veu amb bons ulls introduir als carrers de Sant Cugat el nom d'aquelles persones que han estat importants per a la ciutat.

Marta Subirà

Estem a favor d'anar introduïnt canvis en els noms dels carrers, com es va fer amb l'avinguda de Cánovas del Castillo.


El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha precisat que no és l'Ajuntament qui decideix els canvis de nom dels carrers, sinó que aquesta és la funció de la Comissió de Nomenclàtor. Gausa ha afegit que el canvi de nom d'un carrer sempre ha d'anar lligat a la voluntat dels veïns.

Salvador Gausa

El més interessant seria escoltar l'opinió dels veïns. Els canvis de nom sempre han d'anar lligats a la voluntat de la pròpia comunitat.


ICV valora positivament la possibilitat de dur a terme el canvi de nom i també considera que s'hauria d'escoltar l'opinió dels veïns de les Planes. Així ho ha dit el seu portaveu, Xavier Boix.

Xavier Boix

Seria un fet interessant perquè hi ha versions diferents sobre la vida i miracles del senyor Modrego.


La portaveu del Partit Popular, Berta Rodríguez, s'ha oposat a canviar de forma constant el nom dels carrers. Segons la popular perjudica els veïns. Rodríguez d'altra banda ha defensat la figura del Doctor Modrego.

Berta Rodríguez

És absurd voler canviar el nom del carrer ja que gràcies a les actuacions del Doctor Modrego les Planes es va convertir en un assentament correcte.


Des d'Esquerra Republicana, el seu portaveu Raül Grangé considera que els noms dels carrers han de recordar a personatges rellevants de la ciutat i ha afirmat que les propostes haurien de sortir des de la Comissió de Nomenclàtor.

Raül Grangé

Els carrers de Sant Cugat han de referir-se a personatges que tinguin un significat i una positivitat per la ciutat i el país.


Gregorio Modrego Casaus va ser arquebisbe de Barcelona durant el franquisme i se'l recorda com un personatge destacat en el suport eclesiàstic a la dictadura de Francisco Franco.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.