La contaminació disminueix un 4% gràcies a l'aplicació de la reducció a 80 km/h


Temes relacionats

La velocitat màxima permesa queda reduïda a 80 km/h a l'entorn de Barcelona ( 3/des/07)


  • Comparteix:

La contaminació ha disminuït un 4% gràcies a l'aplicació de la reducció a 80 quilòmetres per hora. Aquesta limitació, que va entrar en vigor el desembre passat, afecta entre altres zones la C-16 que passa per Sant Cugat. El departament de Medi Ambient farà públic al setembre els resultats detallats de les diverses mesures que s'han aplicat a la regió metropolitana per reduir els gasos contaminants.

La reducció a 80 quilòmetres per hora afecta un total de 15 municipis de la primera corona metropolitana de Barcelona, entre els quals es troba Sant Cugat. En el cas de la C-16, afecta el tram entre l'entrada al Túnel de Vallvidrera, després del peatge, i la Ronda de Dalt.

El director del departament de Ciències de la Terra del Centre de Supercomputació, José Maria Baldasano, ha fet públiques aquest dimarts les dades sobre contaminació a la regió metropolitana de Barcelona. L'organisme està analitzant, conjuntament amb la Generalitat i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'impacte de les 73 mesures que el Departament de Medi Ambient va aprovar al juliol de l'any passat. Baldasano ha avançat que el límit de velocitat ha comportat una reducció d'entre un 3,5% i un 4% de l'emissió diària de gasos contaminants.

D'altra banda, el Servei Català de Trànsit va avançar al febrer que, arran de l'aplicació d'aquesta mesura, el nombre d'accidents amb víctimes s'ha reduït un 43%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.