L'Ajuntament rep els infants sahrauís i referma el compromís amb el seu poble

Societat

Publicat el 20/jul/11 per Adrià Claramunt

Un total de 18 nens i nenes sahrauís s'han convertit aquest dimecres en els protagonistes de la recepció oficial que els ha fet l'Ajuntament amb motiu de la seva estada a la ciutat durant l'estiu. La tradicional benvinguda que cada any ofereix el consistori ha servit per ratificar el compromís de la ciutat amb el poble sahrauí i posar sobre la taula l'èxit del pis d'acollida per a infants malalts d'aquest país.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer ha destacat el compromís de l'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) i de tots els santcugatencs amb la situació política i social del Sàhara Occidental.

Susanna Pellicer

Aquesta recepció suposa molta alegria i demostra la solidaritat dels santcugatencs amb un poble que pateix una situació injusta

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La coordinadora de SCAPS, Neus Bosch, ha valorat la gran presència de nens i nenes que enguany han assistit a la recepció. En total, s'hi han reunit els 10 nens del programa 'Vacances en Pau' i els vuit que actualment viuen al pis d'acollida situat a Volpelleres. Bosch s'ha mostrat molt satisfeta de compatibilitzar tots dos projectes.

Neus Bosch

Estem contents que cada any es vagi consolidant el projecte i també molt contents del pis d'acollida que hem inaugurat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Per la seva banda, el sotsdelegat del Front Polisario a Catalunya, Mah Yahdih, ha agraït el suport de la ciutat i el bé que els fa als infants sortir del desert durant unes setmanes.

Mah Yahdih

L'estada dels nens a Sant Cugat és molt positiva per a tot el poble saharuí. Els infants tenen l'oportunitat de deixar enrere les condicions d'un camp de refugiats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha presidit l'acte de benvinguda i ha ratificat la continuïtat del compromís de Sant Cugat amb l'SCAPS i la llibertat i benestar del poble sahrauí.